Солоницівська селищна рада інформує

Дата: 24.01.2024 16:04
Кількість переглядів: 88

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ АГРАРІЇВ!!!

Фото без опису

Відповідно до підпункту 298.8.4. пункту 298.8. статті 298 Податкового кодексу України, згідно з яким у разі коли у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського товаровиробництва становить менш як 75 відсотків, сільськогосподарський товаровиробник - юридична особа сплачує податки у наступному податковому (звітному) році на загальних підставах. Якщо така частка не перевищує 75 відсотків у зв’язку із виникненням обставин непереборної сили у попередньому податковому (звітному) році, до платника податку в наступному податковому (звітному) році зазначена вимога не застосовується.

Рекомендуємо аграріям, у яких частка власного сільськогосподарського товаровиробництва за 2023 рік є меншою, ніж 75%, звернутися до Харківської обласної ради (а також до Департаменту агропромислового розвитку ХОВА) з заявою про наявність обставин непереборної сили та проханням включити підприємство до переліку суб'єктів господарювання, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили (проведення на його земельних ділянках бойових дій або їх тимчасової окупації збройними формуваннями російської федерації, наявність інших обставин непереборної сили).

З метою підготовки пакету документів у період дії введеного воєнного стану, на сайті Торгово-промислова палата України (далі – ТПП України) розміщено 28.02.2022 загальний офіційний лист ТПП України щодо засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили). Із зазначеним листом можна ознайомитися за посиланням https://ucci.org.ua/uploads/files/621cba543cda9382669631.pdf

У зв’язку із вищезазначеним інформуємо сільськогосподарські підприємства про необхідність у найкоротший термін (до 05.02.2024) звернутися листом до Харківської обласної ради щодо включення підприємства до переліку суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили на електрону адресу: [email protected] та до Департаменту [email protected] .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь