Кіберполіцейські разом з Європолом знешкодили хакера

Дата: 13.01.2024 11:55
Кількість переглядів: 60

Спільно зі слідчими  ГСУ НПУ та Офісом Генпрокурора  оперативники   викрили 29-річного молодика, який  з 2021 р.  заражав сервера однієї з найбільших світових компаній у сфері електронної комерції. Хакер  за допомогою «брутфорсу» «зламав» 1500 облікових записів дочірньої компанії та  отримав доступ до управління сервісом.  Він написав вірус-майнер, яким   інфікував серверне обладнання компанії, та задіяв  понад 1 млн. віртуальних комп’ютерів.

Фото без опису
  За цей час  злодій  вивів на свої електронні гаманці майже 2 млн. доларів США у криптовалюті (понад 75 млн.грн.)   В ході обшуків у   фігуранта в  Миколаєві  вилучено комп’ютерну техніку, банківські та сім-картки, електронні носії інформації.
 Віртуальним командним пунктом Європолу у Нідерландах  аналізується інформація від українських колег; заблоковано електронні гаманці хакера з наявними на них активами.

Фото без опису

 Триває слідство  за ч. 5 ст. 361  КК України.  
Що очікує хакера під час воєнного стану дивіться тут https://cyberpolice.gov.ua/news/zavdav-providnij-svitovij-kompaniyi-sotni-miljoniv-zbytkiv-kiberpolicziya-ta-slidchi-naczpolu-vykryly-xakera-2238/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь