Помічник ветерана: продовжується прийом заяв

Дата: 23.11.2023 17:43
Кількість переглядів: 190

У Солоницівській селищній територіальній громаді продовжується прийом заявок на посади помічників ветеранів «Рівний з рівним».

 

Хто такий помічник ветерана?

Це особа з числа самих ветеранів, яка буде надавати всебічну допомогу і сприяння Захисникам та Захисницям у повноцінній адаптації до мирного життя: від налагодження побуту й порозуміння в родині до працевлаштування, реалізації проєктів власного бізнесу, навчання новим навичкам, реабілітації й лікування, юридичного захисту тощо.

Також об’єктом професійної опіки цього фахівця стануть і члени сімей ветеранів, сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України.

 

Обов’язки помічника ветерана:

  • моніторинг та визначення потреб цільових категорій громадян, зокрема за допомогою цифрових інструментів Мінветеранів;

  • допомога в одержанні довідок;

  • допомога з пошуком програм підвищення кваліфікації, опанування нових навчальних сертифікованих програм, перепрофілювання, курсової чи тренінгової підготовки;

  • сприяння у працевлаштуванні з урахуванням довоєнного професійного багажу та отриманих у процесі війни нових навичок, що потребують офіційної сертифікації (наприклад, уміння управляти дроном, важкою технікою, навички командної роботи тощо);

  • інформування про державні, регіональні, місцеві програми підтримки ветеранів, членів сімей ветеранів;

  • допомога в переїзді, у пошуку житла;

  • допомога в опануванні та реалізації на практиці всього кейсу пільг та переваг, який держава надає ветеранам-Захисникам.

  • формування пропозицій щодо удосконалення можливостей територіальної громади у задоволенні потреб визначених категорій громадян та активного їх долучення до життя ОТГ.

 

Зарплата помічника ветерана становитиме в середньому 16 тисяч гривень (згідно з інформацією, розміщеною на сайті Міністерства у справах ветеранів України https://mva.gov.ua/ua/news/pomichnik-veterana-trivaye-prijom-zayav ).

 

Як стати помічником ветерана?

Необхідно пройти відповідне навчання на базі Центру ветеранського розвитку в Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна.

Навчання буде проводитися за рахунок коштів державного бюджету

 

Куди звертатися, якщо є бажання стати помічником ветерана?

Заявки кандидатів в помічники ветерана на навчання приймаються за адресою: смт  Солоницівка, вул. Слобожанська, 25, телефон для довідок +380631259153

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь