До уваги громадян, які отримують пільги або субсидію на тверде паливо.

Дата: 16.11.2023 13:23
Кількість переглядів: 163

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  від 07.11.2023 № 1173 «Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023 – 2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива»

Нормативним актом передбачено надання в опалювальному сезоні 2023 – 2024 років одержувачам пільг і житлових субсидій, які  набули право на отримання виплати на придбання твердого пічного побутового палива або отримали відповідну виплату у 2023 році, додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива за рахунок міжнародних партнерів.

Уряд визначив, що протягом строку дії експериментального проекту для надання пільг та житлових субсидій будуть діяти збільшені мінімальні норми забезпечення населення дровами та вугіллям для опалення. 

Розмір додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива буде розраховано індивідуально для кожного домогосподарства як різницю між розміром, визначеним згідно цієї постанови, та розміром виплати до запровадження експериментального проекту. 

Тим, кому в 2023 році вже призначено пільгу або житлову субсидію на придбання твердого пічного побутового палива, додатково подавати заяву не потрібно – розмір доплати перерахують за наявною інформацією. 

Для встановлення доплати одержувачі пільг та житлових субсидій
 до 20 листопада отримають від Пенсійного фонду України смс-повідомлення про необхідність надати від свого імені та членів домогосподарства згоду на збір, передачу та обробку персональних даних.  

Згода має буде надана до 1 грудня 2023 року як відповідь на
 смс-повідомлення (відповідь: «так» / «ні») або шляхом  безпосереднього звернення до органу Пенсійного фонду України. 

Додаткова підтримка одержувачам пільг та житлових субсидій на придбання твердого пічного побутового палива може бути здійснена не більше одного разу протягом строку дії експериментального проекту.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь