Нові умови отримання компенсації послуги “Муніципальна няня” з 01.01.2023 року

Дата: 11.09.2023 11:08
Кількість переглядів: 260

Нові умови отримання

КОМПЕНСАЦІЇ ПОСЛУГИ «МУНІЦИПАЛЬНА НЯНЯ»

з 01.01.2023 року

01.01.2023 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 1474 «Деякі питання соціального захисту дітей та сім’ї », якою внесено зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року № 68 «Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня».

Відтепер, починаючи з 1 січня 2023 року:

 

  • Право на отримання компенсації послуги «муніципальна няня» мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками, опікунами дитини, яка потребує додаткового догляду, або дитини до трьох років і є особами з інвалідністю I чи II групи і на законних підставах проживають на території України та уклали договір з муніципальною нянею.
  • Розмір компенсації послуги «муніципальна няня» визначається з розрахунку 100 відсотків мінімальної заробітної плати у погодинному розмірі, установленої на 1 січня відповідного року, за одну годину догляду, але не більше ніж 165 годин на місяць.
  • Договір укладається у письмовій формі між заявником послуги «муніципальна няня» та муніципальною нянею.

У договорі має бути зазначено, зокрема, назву послуги, її обсяг з визначенням конкретних заходів, кількості годин надання послуги «муніципальна няня» на місяць, інформацію про дітей, за якими здійснюється догляд, та інформацію про особу, яка здійснює догляд за такими дітьми, умови та строк надання послуги, її вартість, періодичність оплати, відповідальність сторін, місце проживання заявника послуги «муніципальна няня», місце проживання муніципальної няні (для фізичних осіб - підприємців)/місцезнаходження муніципальної няні (для юридичних осіб).

  • Виплата компенсації послуги «муніципальна няня» здійснюється щомісяця на підставі поданих заявником послуги «муніципальна няня» документів, що підтверджують здійснення догляду за дитиною (акт про надану послугу “муніципальна няня”) та кількість годин на місяць здійснення такого догляду, а також витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня».
  • Необхідні документи та спосіб їх подання визначені пунктами 7-9 Постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року № 68 «Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня».

Звертаємо УВАГУ що до 30.01.2023 батьки, опікуни дитини віком до трьох років, які отримують відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», повинні підтвердити своє право на таке відшкодування шляхом подання до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення нового пакету документів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь