До уваги керівників підприємств торгівлі, громадського харчування та надання послуг

Дата: 27.04.2023 16:43
Кількість переглядів: 71

        З 01 січня 2023року згідно Закону України «Про обмеження обігу пластикових пакетів  на території України» (далі- Закон)  почала діяти загальна заборона на використання всіх пластикових  пакетів товщиною стінки до 50 мікрометрів (тонких, надтонких та оксорозкладних) в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг. Альтернативою їм повинні стати біорозкладні пакети з відповідним маркуванням на кожному такому біопакеті та інші варіанти паперових та поліпропіленових пакетів.

        Крім того, відповідно до ст.6 Закону, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, має право, за порушення норм цього Закону, застосувати до субєктів господарювання адміністративно- господарські штрафи у розмірі від пятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне – протягом трьох років вчинення такого самого порушення – у розмірі від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

        Додводимо зазначену інформацію до відома керівників підприємств торгівлі, громадського харчування та надання послуг. Дбаємо про екологію та  чисте довкілля.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь