Головне управління ДПС у Харківській області інформує

Дата: 02.02.2022 08:11
Кількість переглядів: 360

У яких випадках використовуються операції «службове внесення» та «службова видача»?

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що згідно з п. 6 розд. III Порядку реєстраціїта застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються дляреєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказомМіністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнямита п. 9 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмнихреєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерствафінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерствафінансів України від 14 червня 2016 року № 547» із змінами та доповненнями,внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків повинні реєструватисячерез реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) або програмний РРО (далі –ПРРО) з використанням операцій «службове внесення» та «службова видача», якщотакі внесення чи видача не пов’язані з проведенням розрахункових операцій:

·         операція «службовевнесення» використовується для реєстрації суми готівки, яка зберігається намісці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахунковоїоперації, що проводиться після виконання Z-звіту;

·         операція «службовавидача» використовується для реєстрації суми готівки, яка вилучається з місцяпроведення розрахунків та/або видається держателям електронних платіжнихзасобів.

Проведення операцій з видачі готівкових коштівдержателям електронних платіжних засобів здійснюється суб’єктами господарюванняіз використанням РРО або ПРРО у порядку, визначеному Законом України від 06липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахунковихоперацій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами тадоповненнями та нормативно-правовим актом Національного банку України з питаньведення касових операцій у національній валюті в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь