Для осіб з порушенням слуху

Дата: 22.06.2021 17:29
Кількість переглядів: 1027

В Україні проживає  близько 40 тисяч осіб з інвалідністю по слуху, які мають потребу у самостійному безперешкодному доступі до послуг, які надаються в усіх установах та організаціях, що здійснюють прийом та обслуговування громадян, зокрема це стосується органів соціального захисту населення, медичних закладів.

Досі для того, щоб вирішити свої питання в установах, організаціях чи закладах, особа з порушенням слуху мала знайти перекладача жестової мови та разом з ним прийти в цю установу, але кількість професійних перекладачів жестової мови недостатня для повного задоволення потреб усіх бажаючих в отриманні такої послуги.

Фото без опису

Для створення доступного простору для осіб з порушенням слуху, за підтримки Уряду, розроблений та діє Всеукраїнський проєкт
«Сервіс УТОГ – 24/7».

Це система цілодобового дистанційного відеозв’язку з перекладачем жестової мови Українського товариства глухих, яка забезпечує доступність людей з порушенням слуху до оточення та всіх послуг, які необхідні для життєдіяльності особи.

Використання системи «Сервіс УТОГ» є БЕЗКОШТОВНИМ.

 Надають ці послуги висококваліфіковані, професійні та досвідчені перекладачі жестової мови Українського товариства глухих у режимі відеозв’язку у смартфоні або у планшеті через окремий мобільний додаток.

Цим проєктом охоплена вся територія України, незалежно від місця проживання чи місцезнаходження особи, яка звертається за послугою перекладача жестової мови.

Для можливості користуватися послугою «Сервіс УТОГ» необхідно:

  • наявність засобу зв’язку  з функцією відеозв?язку (планшет, смартфон або ноутбук)
  • доступ до мережі Інтернет
  • завантажити до засобу зв’язку (планшет, смартфон або ноутбук) додаток за посиланням:   https://app.service.utog.org

З детальною інструкцією щодо підключення та використання послуги «Сервіс УТОГ» можливо ознайомитися за посилання:  https://utog.org/vazhliva-informacziya/servis-utog-vpevneno-poruch

У разі звернення до організацій, установ та закладів, розташованих на території Солоницівської селищної ради, особам з порушенням слуху, у разі відсутності власного мобільного Інтернету, буде надано (за наявності) пароль доступу до мережі Wi-Fi для можливості користування Інтернетом з метою підключення до «Сервіс УТОГ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь