ЗМІНИ до механізму надання СУБСИДІЙ

Дата: 27.05.2021 09:51
Кількість переглядів: 927

Як відомо, раніше планувалося, що усі отримувачі житлової субсидії без винятку повинні були подати відповідні документи (заяву та декларацію) на визначення права на отримання субсидії на наступний період.

Фото без описуОднак, провівши певний аналіз, 19 травня 2021 року Урядом прийнято постанову № 505, якою внесено корективи до умов призначення житлових субсидій, що дозволить перепризначати субсидії без подання відповідної заяви, тобто АВТОМАТИЧНО.

Але деяким категоріям осіб все ж таки необхідно буде звернутися для перерахування субсидії. Це стосується домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі (необхідно отримати дані для виплати коштів у готівковій формі);
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи) (необхідно підтвердити місце фактичного проживання);
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації (необхідно актуалізувати відомості щодо непроживання окремих осіб за місцем реєстрації).

 

Також змінами передбачено:

1. Не враховувати доходи від розміщення депозитів, оскільки банківські установи подають звіт до ДФС загальною сумою, і наразі відсутня персоніфікована інформація про доходи фізичних осіб від розміщення депозитів.

2. Збільшити до 100 тис.грн. суму коштів на депозитному рахунку, перевищення якої позбавляє громадян права на отримання житлової субсидії (наразі це 25 прожиткових мінімумів, або 56 750 гривень).

3. Не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності (переважно це приватизація житла), а також ті, які знаходяться в сільській місцевості (в основному це спадщина).

НАГАДАЄМО, що для отримання житлової субсидії заповнені Заява та Декларація можуть бути:

– особисто надані до відділу соціального захисту населення Солоницівської селищної ради

– надіслані поштою до управління соціального захисту населення Харківської райдержадміністрації

– відправлені в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг “Портал Дія”, офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний веб-портал електронних послуг (з накладанням електронного підпису).

Житлові субсидії надаються на оплату:

- житлової послуги – послуги з управління багатоквартирним будинком;

- комунальних послуг – послуг з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;

- внесків за встановлення, обслуговування та зміну вузлів комерційного обліку;

- за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами;

- витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельний (житловий) кооператив.

Для сімей, які використовують для опалення тверде паливо, а для приготування їжі - скраплений газ, передбачено надання субсидії для придбання скрапленого газу, твердого пічного побутового палива один раз на рік, за особистим зверненням.

Звертаємо увагу, що суми призначеної, але не виплаченої у зв’язку із смертю одержувача житлової субсидії, виплачується одному із членів домогосподарства, з урахуванням яких призначалася субсидія, за письмовим зверненням такої особи, поданим протягом трьох місяців після смерті одержувача.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь