Пошук

Інформування населення про попередження надзвичайних ситуацій на території Солоницівської територіальної громади

Дата: 31.03.2021 17:22
Кількість переглядів: 2177

У період підвищення температури повітря надзвичайники просять громадян бути вкрай обережними у зв’язку із легким загорянням сухої рослинності.

З початку 2021 року на території Дергачівського району винико 53 пожежі, як наслідок таких подій загинуло 3 осіб та 4 осіб отримали опіки різних ступеня тяжкості, від загальної кількості 25.03.2021 року по 29.03.2021 року.

Матеріальні збитки від пожеж скали 5 млн. гривень, а основними причинами пожеж є відкрите джерело вогню.

Така кількість, інформує Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, пов’язана з тим, що громадяни активно почали прибирати присадибні ділянки, при цьому спалюючи залишки сухої рослинності, що в свою чергу збільшує кількість пожеж на відкритій території.

Причинами загорань сухостою є, в першу чергу, людський фактор: випалювання сухої рослинності, недотримання населенням заходів пожежної безпеки, необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки під час проведення лісогосподарських робіт.

У зв’язку з цим фахівці управління просять жителів громади бути обережними та відповідально ставитись до вимог безпеки. Якщо ж було виявлено загоряння, негайно слід повідомити про це на лінію 101, а після цього, по можливості, спробувати загасити пожежу самотужки.

Окрім цього, перебуваючи у лісах та на луках, треба дбати про те, щоб відпочинок був максимально безпечним, як для громадян, так і для навколишнього середовища.

За порушення законодавства у сфері пожежної безпеки тягне за собою накладення штрафу громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь