Пошук

До уваги аграріїв! Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України інформує про пілотний проєкт онлайн платформи для сільськогосподарських товаровиробників «Державний аграрний реєстр» (ДАР)

Дата: 28.08.2020 08:49
Кількість переглядів: 607

Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України впроваджується пілотний проєкт онлайн платформи для сільськогосподарських товаровиробників «Державний аграрний реєстр» (далі - ДАР), перший етап якого реалізовано на території Волинської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської та Черкаської областей протягом лютого 2020 року. Пілотний проєкт дозволив підвищити зацікавленість аграріїв
у реєстрації в ДАР, а також провести тестування функцій реєстру.

ДАР – це автоматизована інформаційна система збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції, з метою реалізації державної аграрної політики, зокрема в частині надання державної підтримки виробникам сільськогосподарської продукції.

ДАР сприятиме створенню прозорої системи державної підтримки аграріїв, зробить взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною, зручною та простежуваною. 

Вже зараз послугами ДАР можуть скористатися всі виробники сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання. У майбутньому зареєстровані користувачі ДАР отримають можливість подавати онлайн заявки на участь у державних і регіональних програмах державної підтримки сільського господарства.

У найближчий час Мінекономіки спільно з Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Всеукраїнська асоціація громад», за підтримки програми Світового Банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» розпочинає 2-ий етап пілотного впровадження ДАР. Перша черга пілотного проєкту також підтримується програмою USAID AGRO. Участь у пілотному проєкті дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність даних на землю, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю, та за необхідності зареєструвати майнові права на землю.

Реалізація 2-го етапу пілотного впровадження ДАР охопить 53 об’єднані територіальні громади у всіх областях України. На території Харківської області це Золочівська селищна, Оскільська та Старосалтівська ОТГ. Особлива увага приділятиметься процесу опрацювання заявок на виправлення помилок щодо земельних ділянок у Державному земельному кадастрі.

Відповіді на запитання та форму реєстрації в ДАР можливо знайти на електронному ресурсі за посиланням: https://www.ar.gov.ua.

Відповідальна особа з питань реалізації 2-го етапу пілотного впровадження ДАР - директор з розвитку - заступник керівника виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації громад Абрам’юк Ігор Степанович, контактний телефон: +38 (050) 374-95-25.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь