2023 рік

СОЛОНИЦІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

10.01.2024 р.                               смт Солоницівка                                         № 03

 

Про звіт роботи відділу освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради за 2023 рік

 

Заслухавши інформацію начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради Наталії ПЛОТНІК про роботу відділу
за 2023 рік
, керуючись статтями 17, 51-53, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Солоницівської селищної ради

 

В И Р І Ш И В:

1.       Інформацію начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради Наталії ПЛОТНІК про роботу відділу за
2023 рік
взяти до відома (додаток).

2.       Начальнику юридичного відділу Солоницівської селищної ради
Дмитру ТКАЧУ забезпечити оприлюднення даного рішення шляхом розміщення на офіційному сайті Солоницівської селищної ради.

3.       Відповідальність за виконання даного рішення покласти на начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради, Наталію ПЛОТНІК.

4.       Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника селищного голови Світлану ДРИГВАЛЬ.

 

 

 

Секретар селищної ради                                                  Наталія КОЛІСНИК

                                                                       

 

 

 Додаток

        до рішення виконавчого комітету                    

        Солоницівської селищної ради

                                                                           від 10.01.2024 № 03

 

Інформація

про звіт роботи відділу освіти, культури, молоді та спорту
 Солоницівської селищної ради за 2023 рік

 

У відділі освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради працюють 12 осіб (начальник -1, заступник начальника - 2, головні спеціалісти – 6, спеціалісти – 2, інспектор -1).

Відділ здійснює свою діяльність відповідно до Положення про Відділ освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради.

У 2023 році працівниками відділу було розглянуто вхідної документації -945 листів, підготовлені відповіді, інформації, службові записки – 1160 листів в друкованому вигляді, надавались відповіді на постійній основі на запити у групах в соціальних мережах,  створених Департаментом освіти і науки ХОВА, Департаментом культури і туризму ХОВА, відділом освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Харківської районної військової адміністрації.

Розроблено програми :

- «Безпека закладів освіти Солоницівської селищної ради» на 2023-2025 роки

- «Комплексна програма розвитку культури, фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя на території Солоницівської селищної ради на 2024-2026 роки»

Вносилися зміни до програм:

  • «Новий освітній простір на 2021-2025 роки»,
  • «Програма розвитку культури, фізичної культури та спорту Солоницівської селищної ради на 2023 рік».

Внесені зміни до Положення про формування і використання фонду загальнообов’язкового навчання у закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності Солоницівської селищної ради».

Підготовлено 55 наказів з основної діяльності, 120 наказів тривалого зберігання з кадрових питань, 65 наказів тимчасового зберігання, 15 наказів з господарської діяльності.

Відділом освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради проводилась робота з громадськими організаціями, волонтерськими центрами, міжнародними благодійними фондами та організаціями. Результатом такої роботи стало забезпечення закладів освіти генераторами, комп’ютерною технікою, методичними матеріалами, а саме:

  1. ГО «Лайонс клабс інтернешнл -Україна» - 24 генератори для ЗЗСО, ЗДО, КЗ «Солоницівська музична школа».
  2. ГО «Lions international of Deutschland» - 8 генераторів для ЗЗСО, ЗДО, КЗ «Солоницівська музична школа».
  3. ГО «Lions international of Norway» - 4 генераторів для ЗЗСО, ЗДО, КЗ «Солоницівська музична школа».
  4. Національний проєкт «СпівДія Ноут» в рамках молодіжної програми USAID «Мріємо та діємо» - 9 ноутбуків для КЗ «Подвірський ліцей»
  5. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) – 21 комп’ютерне обладнання для ЗЗСО
  6. ЮНІСЕФ – 9 рекреаційних наборів, 9 методичних наборів, 9 журналів для ЗДО.
  7. БО «Харківський обласний благодійний фонд «Даруй добро» та донори з Німеччини – шкільні меблі для ЗЗСО: 104 стільці,  52 парти, пересувна шкільна дошка.

Завдяки проведеній роботі з представниками Філії компанії «Людина в біді», яка діє від імені Суспільно-корисного товариства «Clovĕk v tisni» (Чешська Республіка) було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці та обміну потенціалом між Солоницівською селищною радою та фондом.  Метою Меморандуму про взаєморозуміння є врегулювання відносин між сторонами під час реалізації проєктної діяльності в рамках проєкту «Український освітній консорціум. Реагування на виклики сьогодення : Безпечне повернення до навчання». В рамках співпраці розпочато виготовлення проєктно-кошторисної документації для проведення ремонту частини підвального приміщення КЗ «Солоницівський ліцей № 3».

Також було підписано Меморандум про співпрацю між благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд «Планета Альфреда Нобеля», Вищим навчальним закладом «Університет імені Альфреда Нобеля» та Солоницівською селищною радою.

Проведено засідання атестаційної комісії при Відділі освіти, культури, молоді та спорту. За результатами засідання атестаційної комісії ІІ рівня при Відділі освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради в 2023 році атестовано 54 педагогічних працівника, з них:

- 37 педагогів закладів загальної середньої освіти, 17 педагогічних працівників закладів дошкільної освіти;

- категорія «спеціаліст вищої категорії» була присвоєна 10 педагогічним працівникам закладів освіти Солоницівської селищної ради;

- педагогічне звання «старший учитель» - 4 педагогічним працівникам;

- «учитель-методист» - 4 педагогічним працівникам ;

- «вихователь-методист» - 2 педагогічним працівникам;

- «старший-вихователь» - 1 педагогічному працівнику;

- «спеціаліст ІІ категорії» - 6 педагогічним працівникам;

- «спеціаліст І категорії» - 1 педагогічному працівнику;

- встановлено «11- й тарифний розряд» - 1 педагогічному працівнику.

Відповідно до плану роботи відділу освіти, культури, молоді та спорту на 2023 рік проводилися наради, робочі зустрічі із керівниками закладів освіти, закладів культури громади, організовувалися виїзні наради та огляди закладів освіти, закладів культури щодо підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років, а також виявлення та подальшого вирішення проблемних питань з роботи закладів.

ОСВІТА

Освіта є одним із базових прав людини, закріпленим у 26 статті Декларації прав людини, Конституції України та Законі України «Про освіту». Якість та доступність освіти мають прямий вплив на доходи, зайнятість, розвиток, здоров’я та соціалізацію людей.

Навчальний процес у 2023 році відбувався дистанційно згідно Розпорядження голови від 03.08.2022 року № 02-03/77 «Про запровадження дистанційного навчання в закладах освіти Солоницівської селищної ради та оплату праці працівників закладів освіти та культури».

Якщо на початку 2022 року в громаді налічувалось у ЗЗСО 3840 учнів, у ЗДО 1135 дітей, то на кінець 2023 навчального року кількість отримувачів освітніх послуг значно зменшилася і складала: ЗЗСО – 3646 учнів, ЗДО – 1005 вихованців. Зменшення ЗЗСО – 194 осіб, ЗДО – 130 осіб. На початку року було евакуйовано 867 учнів (192 – в інші регіони України, 675 – за кордон), вчителів 30 осіб (13 – на території України, 17 – за кордон). Багато педагогів та здобувачів освіти повернулися, дехто ще залишається в місцях тимчасового проживання.

Станом на кінець 2023 року:

Кількість учнів, які виїхали за кордон – 546 (674 – станом на 01.01.2023).

Кількість учнів, які виїхали на іншу територію України- 94 (208 – станом на 01.01.2023).

Кількість педагогів, які виїхали за кордон – 9 (19 – станом на 01.01.2023)

Кількість педагогів, які виїхали на іншу територію України – 5 (9- станом на 01.01.2023).

У 2023 році проводилася робота щодо формування мережі закладів освіти, внесення даних до програм ІСУО, АІКОМ. На кінець 2023 року році у 173 класах закладів загальної середньої освіти навчається 3664 учнів. З них кількість дітей із числа внутрішньо переміщених осіб - 153 особи.

Звертаю вашу увагу на те, що освіта є одним із основних факторів повернення в Україну наших дітей, особливо для учнів випускних класів. Діти повертаються більш вмотивованими, розвинутими, спроможними швидко адаптуватися до змін. Але якщо під час занять діти не будуть відчувати від вчителів і вихователів зацікавленості та міцного зворотного зв’язку – вони не будуть мати бажання повертатися, так і залишаться за кордоном та в інших регіонах України. У Наказі Відділу освіти, культури, молоді та спорту від
18 серпня 2023 року № 33-ОД пунктом 2.8. закріплено положення для учнів, які навчаються за кордоном та в закладах освіти на території України. Також, Міністерство освіти і науки України підготувало перелік необхідних рекомендацій для батьків, освітян та ВПО, щоб спростити процес підготовки до зарахування дітей у школу після повернення в Україну. Рекомендації розроблені згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України № 563 «Про затвердження методичних рекомендації щодо окремих питань здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні».

Одним із найголовніших завдань в часи війни є підтримка та турбота про дітей. Через невеликий життєвий досвід і особливості дитячої психіки їм загрожує більше психоемоційних та фізичних небезпек, ніж дорослим. На жаль, під час військових дій та ще тривалий час після їх закінчення заклади освіти в Україні працюватимуть у нових для себе вимогах до безпечного освітнього середовища.

Безпека – це знання дітей про певні небезпечні ситуації та людей, які можуть загрожувати здоров’ю та життю, уміння правильно поводитися у різних ситуаціях; навички самостійних рішень у певних надзвичайних ситуаціях.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту разом із представниками галузі освіти Богодухівської, Красноградської, Роганської територіальних громад та м. Харкова став учасником  експериментального проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому просторі». Цей проєкт проводиться за ініціативи МОН України спільно з ДСНС України. Результатом участі у проєкті є створення у закладах освіти громади класів безпеки – платформи, де реалізуються безпекові запити учнів ідентифікувати небезпеки, тобто розпізнавати загрози та їх джерела, вміти їх попередити та правильно діяти, коли вони сталися. Класи безпеки повинні мати методичні та наглядні матеріали для просвітницько-профілактичної роботи з дітьми, а також проведення тренінгів з мінної безпеки, пожежної профілактики, тактичної медицини, цивільного захисту, основ безпеки життєдіяльності тощо. Фахівці Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області та відділу ювенільної превенції ГУ ГП в Харківській області після проведення декількох спільних заходів з Відділом освіти, культури, молоді та спорту на території громади надали методичні матеріали з пожежної безпеки. Солоницівська селищна рада придбала для кожного закладу набори з безпеки дорожнього руху. Від ВГЦ «Волонтер» та ЮНІСЕФ для майбутніх класів безпеки було передано настільну ігрову методику «Коло безпеки», яку можна використовувати для роботи з дітьми, підлітками та молоддю у проведенні профілактичної роботи щодо явища насильства, форм і методів його попередження та подолання.

28 липня 2023 року на черговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №782 «Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні». Згідно з Постановою у закладах загальної середньої освіти тривалість навчального року визначено з 01 вересня 2023 р. до 28 червня 2024 року. Солоницівська територіальна громада знаходиться в зоні можливих бойових дій, поблизу міста Харкова, підприємства ТЕЦ-5. Протягом 2023 року територія громади неодноразово піддавалась атаці ворожих засобів ураження. Внаслідок обстрілів ми маємо зруйновану будівлю та котельню КЗ «Солоницівський ліцей №2» та пошкодження приміщень Солоницівського дитячого ясла-садка комбінованого типу «Веселка» Солоницівської селищної ради.

          У закладах освіти відсутні захисні споруди, укриття та сховища, які б відповідали вимогам ДБН В.2.2.-5-97 «Будинки і споруди. Захисні споруди цивільного захисту». За підтримки Солоницівської селищної ради за кошти місцевого бюджету виготовляються проєктно-кошторисні документації на проведення капітальних ремонтів підвальних приміщень у КЗ «Подвірський ліцей», КЗ «Солоницівський ЗДО (ясла-садок) комбінованого типу «Веселі чоловічки», захисної споруди цивільного захисту протирадіаційного укриття №77200, 77201 у Пересічанському ЗДО «Сонечко», нового будівництва бомбосховища в КЗ «Вільшанський ЗДО (ясла-садок) комбінованого типу «Світанок». За рахунок коштів субвенції з державного та місцевого бюджетів виготовлялися проєктно-кошторисні документації на капітальний ремонт підвальних приміщень в КЗ «Солоницівський ліцей №3» та КЗ «Вільшанський ліцей».

Між Солоницівською територіальною громадою та Філією компанії «Людина в біді», яка діє від імені Суспільно-корисного товариства «Clovĕk v tisni» (Чеська Республіка) підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці та обміну потенціалом.  Метою Меморандуму про взаєморозуміння є врегулювання відносин між сторонами під час реалізації проєктної діяльності в рамках проєкту «Український освітній консорціум. Реагування на виклики сьогодення: Безпечне повернення до навчання». В рамках співпраці розпочато виготовлення проєктно-кошторисної документації для проведення ремонту частини підвального приміщення КЗ «Солоницівський ліцей № 3».

Близькість до державного кордону з країною агресором, швидкість підльоту ракет унеможливлює проведення освітнього процесу в нормальному режимі. Враховуючи всю небезпеку та загрозу для життя отримувачів та надавачів освітніх послуг керівництвом громади прийнято рішення про запровадження освітнього процесу у навчальному 2023/2024 навчальному році у дистанційному форматі (розпорядження від 17.08.2023 р. №02-03/102). На сьогодні це єдине рішення, яке дозволить зберегти життя дітей. Відділом освіти, культури, молоді та спорту підготовлено відповідний наказ від 18.08.2023 р. № 33-ОД.

Одним із пріоритетних напрямків роботи Відділу освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради в сучасних умовах розвитку освіти є сприяння створенню ефективного та комфортного освітнього простору для виявлення та розвитку здібностей кожної дитини. Профілізація навчання передбачає розширення науково-освітнього простору для здобувачів освіти та педагогів, здійснює цілеспрямовану довузівську підготовку із залученням кадрового потенціалу ЗВО; підсилює мотивацію учнів і підвищує інтерес до вивчення предметів. З цією метою для учнів 9-11 класів Відділом організовувалися зустрічі із представниками педагогічних колективів Вищих навчальних закладів м. Харкова, розміщувалась інформація на сторінці у соціальних мережах, поширювалась інформація серед закладів загальної середньої освіти громади. Зазначена діяльність здійснювалася за двома напрями: робота з учнями та з педагогічними працівниками.

          У 2023  році повну загальну середню освіту отримали 195 випускників
11-х класів.

З них 4 учні «За високі досягнення у навчанні» нагороджені золотою медаллю та 4 «За досягнення у навчанні» - срібною медаллю.  Це випускники 5  навчальних закладів: КЗ «Солоницівський ліцей № 1», КЗ «Вільшанський ліцей», КЗ «Солоницівський ліцей № 2», КЗ «Дворічнокутянський ліцей».

387 учнів закінчили 9 клас і отримали свідоцтва про здобуття базової загальної середньої освіти. З них, 35 учнів 6 закладів загальної середньої освіти отримали свідоцтва з відзнакою.

Для випускників-медалістів, учнів - переможців Всеукраїнських та обласних олімпіад та педагогів було організовано урочистий прийом селищного голови з врученням пам’ятних сувенірів та концертних привітань від аматорів закладів культури Солоницівської селищної ради, студентів КЗ «Харківський вищий фаховий коледж мистецтв ім. Б.М. Лятошинського».

Останнім часом спостерігається активність молодших школярів у різноманітних культурно-освітніх ініціативах. Діти із задоволенням долучаються до онлайн-конкурсів, інтернет-олімпіад, інтернет-конкурсів, дистанційних проєктів, цікавих марафонів, незвичайних флешмобів, конкурсів медіатворчості, відео-конференцій, благодійних аукціонів тощо. Багато заходів допускають «заочну» та «дистанційну» форму участі, змінились і формати проведення. Відділом освіти, культури, молоді та спорту було направлено роботи учнів ЗЗСО громади для участі в обласних конкурсах, що проводилися ОКЗ «Палац дитячої та юнацької творчості», Департаментом освіти і науки Харківської обласної військової адміністрації.

У 2022/2023 навчальному році у 10 ЗЗСО Солоницівської селищної ради в умовах НУШ у 15 перших класах навчалося 287 дітей, у 66 2-4-х класах - 1405 учнів. У 2023 році реалізація НУШ стартувала для учнів 5 класів, а це – 19 класів, в яких навчалося 446 дітей. Учні 1-5-х класів навчалися за оновленими державними стандартами, на підставі яких розроблені освітні програми.

Відділом освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради проводилася організаційна робота щодо розподілу підручників для учнів 5-х, 6-х класів  закладів загальної середньої освіти згідно з Планом доставки, отриманим від ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти». Всього було розподілено та роздано по ЗЗСО  12 340 посібників.

Повномасштабна військова агресія російської федерації проти України зумовила потребу в пришвидшеному впровадженні всіх складових цифрової освітньої системи. Періодичні відключення електроенергії також створювали додаткові проблеми для освітян, оскільки технічно ускладнювали організацію синхронного навчання. За підтримки голови Солоницівської селищної ради заклади освіти (учні та вчителі) були підключені до додатку AR Book, який  створено для застосування знань учнів на практиці. Відділом освіти, культури, молоді та спорту були проведені інформаційні зустрічі керівників закладів загальної середньої освіти з розробниками програми, проведено навчання для вчителів-предметників, консультації для учнів щодо користування додатком.

КУЛЬТУРА

Мережа закладів культури, затверджена рішення ХХVІІ сесії Солоницівської селищної ради VIII скликання від 22.12.2021 № 56, становить 20 закладів: КЗ «Центр культури та дозвілля Солоницівської селищної ради» та 6 філій (із них 1 будинок культури і 5 клубних закладів); КЗ «Публічна бібліотека Солоницівської селищної ради» та 10 бібліотек філій; КЗ «Солоницівська музична школа» Солоницівської селищної ради. Згідно рішення  LIV сесії VIII скликання від 20 квітня 2023 року №18 «Про створення комунального закладу «Дитячий клуб «Орлятко» Солоницівської селищної ради»», Солоницівський  дитячий клуб «Орлятко» став комунальним закладом Солоницівської селищної ради. Усі заклади – комунальної форми власності.

Згідно з наказом Відділу освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради від 24.03.2023 № 18-ОД «Про відновлення діяльності закладів культури Солоницівської селищної ради та працівників Солоницівського дитячого клубу «Орлятко» з 01 квітня 2023 року з дотриманням режиму робочого часу, який визначений правилами внутрішнього трудового розпорядку, простій для працівників закладів культури Солоницівської селищної ради було припинено.

У закладах культури Солоницівської селищної ради працює
119 працівників. З них, 82 працівника здійснюють культурно - освітню діяльність, 19 працівників КЗ «Публічна бібліотека Солоницівської селищної ради», з них 14 бібліотечних працівників, 5 технічні працівники, 18 працівників КЗ «Солоницівська музична школа» Солоницівської селищної ради, з них 15 педагогічних працівників. Звання «Заслужений працівник культури України» має 1 чол.

Робота Відділу освіти, культури, молоді та спорту у напрямку створення належних умов роботи закладів культури Солоницівської селищної ради спрямована на розвиток культурно-дозвіллєвої діяльності, відродження та популяризацію народних традицій, звичаїв та обрядів, організацію змістовного дозвілля, виявлення творчих здібностей населення різного віку, проведення масових заходів та знаменних  подій; освітню і мистецьку діяльність, яка включає організацію, забезпечення та реалізацію мистецько-освітнього процесу, сприяння реалізації прав громадян на знання, освіту, користування культурними досягненнями, інформацією; забезпечення збору, зберігання та надання інформації про розвиток державності, економіки, науки і культури, збереження існуючої матеріально-технічної бази закладів культури під час воєнного стану, забезпечення роботи закладів в опалювальний період 2023-2024 років.

 

Підвищення кваліфікації працівників культури є невід’ємною складовою успішності роботи закладів культури. Відділом освіти, культури, молоді та спорту поширювалась інформація про проведення  семінарів, тренінгів для працівників закладів культури громади. У 2023 році працівники закладів культури брали участь у семінарах Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культури: «Короткотерміновий навчально-тематичний семінар з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників Харківської області»; семінар – нарада «Робота керівника клубу з нормативно-законодавчою базою та надання платних послуг населенню клубними закладами». Семінари ООМЦКМ для керівників клубних закладів і творчих колективів районів і міст області: «Надання платних послуг у закладах культури комунальної власності»; під час воєнного стану: «Організація освітнього процесу 2023-2024 років в мистецькій освіті під час Воєнного Стану», «Педагог та викладання під час війни». Семінар «Презентація фольклору в сьогоденні: народний костюм як важлива складова традиційної культури», семінар «Напрямки сучасної хореографії та засоби їх втілення», «Драматургія і акторська майстерність у хореографічному колективі». Круглий стіл з обговорення нагальних проблем у самодіяльному колективі. «Вихід в Online: економічні прийоми освоєння нового формату»,

 

У квітні 2023 року було проведено нараду з керівниками закладів культури з приводу підсумків роботи і звітності за 2022 рік та  організації роботи закладів культури в 2023 році в умовах воєнного стану.  За 9 місяців роботи Відділом освіти, культури, молоді і спорту Солоницівської селищної ради було проведено 8 нарад директорів закладів культури на яких були розглянуті питання згідно плану роботи відділу, з них 3 виїзних.

Згідно плану роботи Відділу освіти, культури, молоді та спорту, відповідно до програми розвитку культури, фізичної культури та спорту на 2023 рік в громаді проводились заходи до державних свят, професійних свят, фізкультурно-оздоровчі заходи. Найбільшими за кількістю учасників були заходи до Дня захисту дітей та Дня Незалежності України.

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ

Основними завданнями Відділу освіти, культури, молоді та спорту з розвитку фізичної культури та спорту на території Солоницівської селищної ради  є: впровадження фізичної культури та спорту в повсякденний побут учнів, покращання та зміцнення їх здоров’я, підготовка дітей до самостійного життя, трудової діяльності, підвищення ефективності фізкультурно-масової, оздоровчої та тренувальної роботи, пропаганди олімпійських видів спорту, ідей олімпійського руху, підготовка молоді до захисту України.

На виконання Указу Президента від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в України»» від 24.02.2022 року № 2102-ІХ. Розпорядження голови Солоницівської селищної ради від 17.08.2023 року № 02-03/10 «Про організацію освітнього процесу в закладах освіти Солоницівської селищної ради у 2023/2024 навчальному році», наказу начальника Відділу освіти, культури, молоді та спорту Солоницівської селищної ради від 18.08.2023 року № 33-ОД «Про запровадження освітнього процесу в закладах освіти  Солоницівської селищної ради  у дистанційному режимі» шкільні спартакіади «Спорт протягом життя» та «Шкільна ліга» не проводилися.

Заклади освіти взяли участь у онлайн-заході «Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів та учениць «Challenge Fest», в конкурсі дитячих малюнків на тематику спорту в рамках обласного фестивалю «Мама, тато я – спортивна сім’я», який провела  комунальна установа «Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 У форматі онлайн відбувся «Чат з чемпіонами» проекту #OlympicLab в рамках Європейського тижня спорту #BeActive в Україні. Почесними гостями заходу були Міністр молоді та спорту України, президент НОК України, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт та амбасадори #BeActive 2023 Ольга Харлан, Олександр Абраменко, Георгій Зантарая, Людмила Лузан та Ярослава Магучих. Учасниками зустрічі стали  учні 8-9 класів, які долучилися до обговорення актуальних тематик, ставили важливі і цікаві питання уславленим олімпійцям.

У вересні та жовтні місяцях в закладах освіти у форматі – онлайн Відділом освіти, культури, молоді та спорту були проведені «Всеукраїнський Олімпійський урок» та «Всеукраїнський Олімпійський тиждень».

На території громади проводились змагання з волейболу, футболу, паркового волейболу, різноманітні фізкультурно-оздоровчі заходи з нагоди Всеукраїнського Олімпійського дня, дня захисту дітей, Всесвітнього дня велосипеду, ігри в доміно.

За ініціативи селищного голови Андрія ЛИТВИНОВА Відділом освіти, культури, молоді та спорту було проведено спільну організаційну роботу з старостатами та Молодіжною радою щодо встановлення 7 майданчиків з пляжного волейболу. Урочисте відкриття  майданчику з пляжного волейболу було проведено 2 вересня 2023 року на території КЗ «Солоницівський ліцей №3».

 

Начальник відділу освіти,
культури, молоді та спорту

Солоницівської селищної ради                                            Наталія ПЛОТНІК

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь